Kesän menovinkkejä - Part 2

Kelit sen kuin paranee, ja nyt on lisää menovinkkejä luvassa! Kesästä tulee mieleen aina tietysti festarit, joihin keskityttiin viime blogissa. Mutta tapahtuuhan kesäisin paljon muutakin: on ilmaistapahtumia, ulkoilmakeikkoja, terassihengailua, näyttelyitä – oikeastaan kaikkea, mitä ikinä keksiikään.

Fiilistelläänpä siis kesää edelleen ja mietitään, mitä kotimaan matkakohteita ja muita tapahtumia kannattaa muistaa suunnitelmia tehdessä. Ja jos sait tietää jo tulevasta koulupaikasta, niin ehkä tästä blogista on apua tulevaan opiskelukaupunkiin tutustumisessa!

Mistä löytää (ilmais)tapahtumia ja tekemistä?

Tapahtumia on koko ajan, eikä tekemisestä varmasti tule pulaa. Ennemmin tulee ongelma päättää, mihin sitä milloinkin menisi ja mitä tekemään.

Onneksi monelle kaupungille on olemassa valmiita ”menokoneita”, joista tekemistä voi valita ihan päivätasolla. Tässä muutamia hyviä, mitä meille on tullut vastaan:

Pääkaupunkiseutu
https://www.hs.fi/menokone/

Tampere
https://tapahtumat.tampere.fi/fi-FI

Jyväskylä ja muu Keski-Suomi
https://visitjyvaskyla.fi/tapahtumahaku/
https://ksml.menoinfo.fi/

Pori ja Satakunta
https://www.satakunnankansa.fi/menokone/

Turku
https://kalenteri.turku.fi/fi-FI

Oulu
https://visitoulu.fi/oulussa-tapahtuu/

Lappeenranta
https://tapahtumat.lappeenranta.fi/fi-FI

Jos sopivaa menoa ei näistäkään menokoneista löydy, kannattaa sen lisäksi tarkkailla myös ”vanhanaikaisesti” paikallislehtien sivuja. Paikallislehdet tarjoavat parhaimmillaan piilotettuja helmiä, joita ei aina muualla mainosteta.

Tärppejä trendaaviin kotimaan matkakohteisiin

Kesällä kannattaa ehdottomasti kiertää kotimaata. Auto alle, kaveriporukka kasaan ja roadtripille! Mutta minne ajetaan? Tässä muutamat vinkit Merkatun porukalta kesäreissuille:

1. Suomenlinna
Jos reissu suuntautuu etelään ja Helsinkiin, kannattaa laittaa auto parkkiin ja ottaa alle vesibussi. Suomenlinnan leppoisassa, historiaa hengittävässä ja nähtävyyksiä täyteen ladatussa ympäristössä saa helposti kulumaan koko päivän. Reppuun voi pakata vaikka kylmää juotavaa ja hyvää naposteltavaa. Rento piknik merellisissä maisemissa saa mielen lepäämään aivan eri tavalla. Saarelta löytyy toki myös kauppoja, jos ei huvita pakata eväitä mukaan etukäteen.

2. Mathildedal
Aktiviteetteja, kansallispuistomaisemia, pienpanimo ja rentoa meininkiä vanhaa aikaa henkivässä ruukkiympäristössä. Mathildedalissa saa nauttia hitaasta arjesta sopivan hipsterihtävään tapaan. Pelkkään pienissä paikallisia design-tuotteita myyvissä kyläpuodeissa kiertelyyn saa helposti kulumaan koko päivän.

3. Yyteri
Länsirannikolla ajellessa kannattaa koukata Suomen oman Bondi Beachin kautta. Yyterissä pääsee uimaan, suppailemaan ja vaikka surffaamaan, jos mieli tekee. Aktiviteetteja on muitakin: minigolfia, luontoreittejä, rantalentistä, ja niin edelleen. Ei muuta kuin pari Karhua laukkuun ja naatiskelemaan Suomen ehkä kauneimmasta aurinkorannasta.

4. Saariston Rengastie
Kesän ikimuistoisimpia reittejä, olipa alla auto tai polkupyörä. Turun saaristossa pääsee lautalla ja lossilla saarelta toiselle, ja halutessa jopa Ahvenanmaalle asti. Pidemmällä reissulla voi majoittua saariston monissa majataloissa, jurtissa tai vaikka omassa teltassa, jos huvittaa. Vaihtoehtoja reiteille on montaa erilaista. Kannattaakin tsekata yksityiskohtaisempia vinkkejä heidän omilta sivuiltaan.

5. Backas
Kovassa somenosteessa oleva, Lauri Kaivoluodon luotsaama Backaksen kartano Vantaalla järjestää läpi kesän keikkoja, lounaita, brunsseja ja erilaisia tapahtumapäiviä. Kalenterista löytyy myös kaljavenyttelyä, skumppajoogaa, stand-up-komediaa ja kesäteatteria. Kahdet lavatanssitkin on, mutta kummatkin myytiin loppuun minuuteissa. Kuka viimeksi myi Suomessa lavatanssit loppuun minuuteissa? Ehkä tämä paikka on katsastamisen arvoinen jo siitä syystä. Kehuttu ruoka- ja juomapuoli kannattaa myös tsekata.