Merkattu.fi

Kustomoidut merkit

Luo omat kangasmerkkisi!

Kustomoidut kangasmerkit

Vuosien saatossa olemme suunnitelleet ja toteuttaneet omaan verkkokauppaamme tuhansia kangasmerkkikuoseja, jonka myötä meille on kehkeytynyt vankka asiantuntemus siitä, millainen on toimiva ja laadukas kangasmerkki. Asiakkaiden toiveesta olemme laajentaneet toimintaamme nyt myös kustomoitujen merkkien puolelle. Merkatulta saat kangasmerkkejä omalla kuosillasi erilaisiin tarkoituksiin ja tilaisuuksiin, kuten opiskelijatapahtumiin ja yrityksen markkinointiin liittyen.

Pidämme huolta siitä, että merkkien tilaamisen prosessi on yksinkertainen, tehokas ja merkkien laatu pysyy erinomaisena. Pyrimme aina toteuttamaan asiakkaan toiveet mahdollisimman hyvin ja tarjoamaan asiantuntevaa palvelua. Meidän kautta saat toteutettua niin pienet kuin suuremmatkin merkkitilaukset ja erilaiset erikoistekniikat löytyvät myös valikoimastamme.

Yritykset

Kangasmerkit yrityksellesi mm. messuille ja tapahtumiin, sponsorointiin - you name it!

JÄRJESTÖT

Kangasmerkit järjestöille mm. opiskelijatapahtumiin ja ainejärjestöjen haalarimerkkimyyntiin.

Kangasmerkin ominaisuudet

Tekniikka

Yleisimmin tuotettuja kangasmerkkivaihtoehtoja ovat brodeeratut kangasmerkit ja valokuvamaiset, painetut kangasmerkit.

Brodeerattu merkki

Brodeeraustekniikassa pohjakankaaseen ommellaan erivärisillä langoilla halutut yksityiskohdat, kuten tekstit, kontrastit ja kuviot. Brodeeratut alueet ovat kohollaan kankaasta ja merkit ovat näyttäviä ja kestäviä.

Brodeerattujen kangasmerkkien hintaan vaikuttaa merkin koko sekä tilausmäärä. Brodeeratun kangasmerkin hintaan sisältyy 9 eri langansävyä.

Painettu merkki

Kangasmerkki voidaan toteuttaa myös painettuna merkkinä. Tämä toimii erityisen hyvin etenkin todella yksityiskohtaisissa tai paljon tekstiä sisältävissä merkeissä. Painettu merkki on valokuvamainen ja juuri suunnitellun designin mukainen.

Painetun merkin reuna voi olla joko saumattu tai laserleikattu.

Kangasmerkin koko

Kangasmerkki voidaan toteuttaa minkä muotoisena ja kokoisena tahansa.

Koko muodostuu merkin uloimmasta leveydestä ja korkeudesta. Merkin koon laskentakaava on: (leveys + korkeus) / 2 = merkin kokoluokka.

Hinnoittelussamme merkkien kokoluokat kasvavat 1,0cm välein. Pienin kokoluokka merkin koosta riippumatta on 6. Kokoluokkien välissä olevat koot pyöristetään ylöspäin.

Kangasmerkin reuna ja tausta

Kangasmerkin reunat voidaan joko saumata tai laserleikata. Yleisimmissä muodoissa, kuten ympyrä ja neliö, saumaus on yleisin vaihtoehto. Saumattu reuna on noin paksuudeltaan n. 3mm.

Monimutkaisemmissa muodoissa (esim. tähti) laserleikattu reuna toimii parhaiten. Laserleikkaus mahdollistaa myös esimerkiksi aukot merkkien keskelle.

Kaikkien kangasmerkkien hintaan sisältyy ohut fleecekangas merkin kääntöpuolelle.

Merkkien hinnoittelu

Merkkien kappalehinta muodostuu merkin koon ja tilattavan kappalemäärän perusteella.

Brodeeratuille merkeille on käytössä yksi yleinen hinnasto, käytetystä langanmäärästä riippumatta. Tässä poikkeuksena täyteen brodeerattu merkki, jossa koko merkin pinta-ala on brodeerattu. Täyteen brodeeratuissa merkeissä kappalehinta on hieman korkeampi.

Painetuille kangasmerkeille on myös käytössä oma erillinen yleinen hinnasto.

Yleiset merkkihinnat pitävät sisällään kaiken merkkien teettämiseen liittyvät kulut. Toimituskulut lisätään loppuhintaan todellisten kulujen mukaisina.

Pyydä tarjous haluamallesi merkkitilaukselle alla olevassa tarjouspyyntölomakkeella tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@merkattu.fi.

Vinkkejä suunnitteluun

Yleisesti ottaen käytetyimmät haalarimerkkien koot ovat n.8-9cm kokoisia. Merkin kokoa miettiessäsi huomioi merkin yksityiskohtien määrä. Esimerkiksi paljon tekstiä sisältävät merkin on hyvä toteuttaa suuremmissa kokoluokissa, jotta merkki pysyy mahdollisimman laadukkaana ja yksityiskohdat ovat selkeät.

Mikäli et ole varma sopivasta merkin koosta, voit kysyä meiltä vinkkejä ideaasi liittyen.

Käytännössä merkillä ei ole minimikokoa. Kuitenkin, jotta kaikki yksityiskohdat pystytään toteuttamaan laadukkaasti, merkkiä ei kaikissa tapauksissa kannata toteuttaa mahdollisimman pienenä. Erityisesti kangasmerkin teksti on brodeerauksen kannalta haasteellisempaa toteuttaa mitä pienemmäksi merkki menee.

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että mikäli merkki sisältää tekstiä, tekstin minimikorkeus brodeeratuissa merkeissä on n. 5–6 mm. Mikäli kuitenkin jostain syystä johtuen merkin tulisi olla pienempi kuin merkkikuosille suositeltu koko, suosittelemme toteuttamaan merkin painettuna kangasmerkkinä.

Kun olet lähettänyt meille haluamasi merkkikuosin kuvatiedoston, valitsemme mahdollisimman lähellä olevat sävyt materiaaleistamme (langat ja pohjakankaat).

Mikäli sinulla on jotkin tietyt värit tai joitakin tiettyjä toiveita värimaailmaan liittyen mielessä, kannattaa mainita näistä kuvatiedoston lähettämisen yhteydessä. Värivalikoimassamme on käytössä satoja erivärisiä pohjakankaita ja langansävyjä.

Voit myös käydä tutustumassa verkkokauppamme merkkivalikoimaan, josta näet käyttämiämme värisävyjä. Mikäli haluat käyttää joitakin samoja värisävyjä, mainitsethan tästä tarjouspyynnössä.

Huomioi merkin värimaailmaa suunnitellessasi, että tekstin sävi erottuu hyvin pohjakankaan sävystä. Kannattaa välttää tummaa tekstiä tummalla taustalla, sekä vaaleaa tekstiä vaalealla taustalla.

Kangasmerkin yksi haasteellisimpia yksityiskohtia on teksti. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että mikäli merkki sisältää tekstiä, tekstin minimikorkeus brodeeratuissa merkeissä on n. 5–6 mm. Mikäli kuitenkin jostain syystä johtuen merkin tulisi olla pienempi kuin merkkikuosille suositeltu koko, suosittelemme toteuttamaan merkin painettuna kangasmerkkinä.

Yhtenä hinnoittelun perusteena toimii tilattujen merkkien kappalemäärät. Hintaluokat vaihtuvat seuraavien kappalemäärien mukaan:

 • 50 kpl
 • 100 kpl
 • 200 kpl
 • 300 kpl
 • 500 kpl
 • 1000 kpl
 • 2000 kpl
 • 3000 kpl
 • 5000 kpl
 • Suuremmat erät

Pienin tilattava kappalemäärä per merkkikuosi on 50 kpl.

Otathan huomioon, että osittaiset sata-erät, kuten 150 kpl tai 250 kpl, eivät usein ole järkeviä tilausmääriä, kun suuremman määrän tilaaminen on kokonaiskustannuksiltaan edullisempaa.

Ehdottomasti! Meillä on yli tuhannen oman merkkikuosin suunnittelusta kokemusta, jolloin tiedämme hyvin mikä toimii ja mikä ei. Voit kysyä meiltä suoraan vinkkejä tai mielipidettä suunnittelemiisi merkkikuosien liittyen.

Nettisivuiltamme voitte myös tutustua meidän suunnittelemiin ja tuottamiin valikoimamme merkkeihin, joista voitte löytää idean toteutukseen.

Mikäli sulla on idea, mutta tarvitset apua merkkikuosin visuaalisessa toteutuksessa, voimme auttaa myös tässä. Kysy lisää!

Usein kysytyt kysymykset

Yleistä

Saatuamme asiakkaalta tarjouspyynnön laadimme tietojen perusteella tarjouksen ja sovimme toteutettavan merkin yksityiskohdista sähköpostitse.

Asiakkaan päätettyä tilata merkit teemme ennen koko merkkierän tuotantoa mallimerkin, josta lähetämme asiakkaalle sähköpostitse näytekuvan hyväksyttäväksi (tilausmäärän ollessa vähintään 50 kpl). Näin asiakas voi varmistua merkin olevan halutunlainen ennen koko erän valmistamista.Mallimerkin valmistus on tilauksen suurin yksittäinen kuluerä ja edellyttää aina sitovaa tilausta, jonka peruminen ilman kuluja ei ole mahdollista.Merkkierän valmistuttua toimitamme merkit asiakkaalle sovitulla toimitustavalla, joka on oletuksena Postipaketti (Itella Economy 16).

Voitteko valmistaa mallikappaleen tulevasta merkistämme ennen tilauspäätöstämme?

Kaikille vähintään 50 kpl tilausmäärille hintaan sisältyy mallimerkki, josta lähetämme sähköpostitse näytekuvan hyväksyttäväksi ennen koko erän valmistamista.

Merkkitoimituksen suurin yksittäinen valmistuskustannus on nimenomaan ensimmäisen merkin suunnittelu ja valmistus, joten pienin tilausmäärä, jolle mallimerkin valmistamme, on 50 kpl samaa merkkiä.

Mallimerkin valmistus on tilauksen suurin yksittäinen kuluerä ja edellyttää aina sitovaa tilausta, jonka peruminen ilman kuluja ei ole mahdollista.

Tilausvahvistuksesta, jolloin kaikki merkkiä koskevat yksityiskohdat on saatu sovittua, nopein mahdollinen toimitusaika on reilu viikko. Pikatoimituksesta perimme lisämaksun, joka sovitaan tapauskohtaisesti toimitustilanteen ja -aikataulun mukaan.

Normaali kokonaistoimitusaika tilauksille on korkeintaan noin 3–5 viikkoa toimitustilanteen mukaan. Aikataulu luonnollisesti edellyttää hyväksynnän saamista näytemerkkiin kohtuullisessa ajassa.

Kerro miten lähetetään paketti heille

Toimitamme merkit asiakkaan toivomalla tavalla, joten kaikki yleisimmät toimitustavat ovat mahdollisia. Toimituskulut ovat kohtuullisia isoillekin tilausmäärille, sillä haalarimerkit menevät pieneen tilaan ja ovat suhteellisen keveitä. Suosittelemme ensisijaisesti hyödyntämään edulliset Itellan sopimushintamme.

Merkit pakataan siististi 50 kpl:n nippuihin muovikääreen sisään, jolloin merkkien käsittely ja varastointi on asiakkaalle helppoa. Jos tilauksessa on useita eri merkkejä, on ne selkeästi eritelty omiin pakkauksiinsa.

Kirjoita maksamisesta / lasku yms

Säilytämme tiedot kaikista merkkitilauksista, joten lisämerkkien tilaus onnistuu kertomalla meille ainoastaan tilattava kappalemäärä. Nopeimmin aiemman tilauksenne löydämme, mikäli lähetätte meille aiemmin sähköpostitse lähettämämme mallimerkin kuvatiedoston uudelleen nimeämättömänä .

Yksinkertaiset muutokset aiemmin tilattuun merkkiin (vuosiluvun muutos, pohjakankaan värin vaihto tms.) pystymme myös tekemään ohjeidenne perusteella.

Hintamme ovat samat riippumatta siitä, onko samaa merkkiä tehty aiemmin, sillä emme peri erikseen mitään aloitus-, ohjelmointi- tai muuta vastaavaa maksua. Jokaisen merkkierän valmistuksen yhteydessä brodeerauslinja ohjelmoidaan uudestaan ja hintaan vaikuttaa ainoastaan samalla toimituskerralla valmistettava merkkimäärä.

Tämä oli alempana kohtana, katso onko jotain uutta vai samaa toistoa:

Säilytämme tilaustiedot kaikista merkeistä, joten jatkossa mahdolliset lisätilaukset samanlaisista merkeistä onnistuvat vaivatta vuosienkin päästä. Nopeimmin aiemman tilauksenne löydämme, mikäli lähetätte meille aiemmin sähköpostitse lähettämämme mallimerkin kuvatiedoston uudelleen nimeämättömänä.

Yksinkertaiset muutokset aiemmin tilattuun merkkiin (vuosiluvun muutos, pohjakankaan värin vaihto tms.) pystymme myös tekemään suoraan ohjeidenne perusteella eli uutta kuvaa emme välttämättä tarvitse.

Hintamme ovat aina samat riippumatta siitä, onko samaa merkkiä tehty aiemmin, sillä emme peri erikseen mitään aloitus-, ohjelmointi- tai muuta vastaavaa maksua. Jokaisen merkkierän valmistuksen yhteydessä brodeerauslinja ohjelmoidaan uudestaan, ja hintaan vaikuttaa ainoastaan samalla kerralla valmistettava merkkimäärä.

Tarjouksessamme annetut hinnat sisältävät kaikki merkkien valmistuksesta aiheutuvat kulut.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen tilattavista merkeistä tehdään vedokset asiakkaan hyväksyttäväksi. Vedokseen voidaan tarvittaessa tehdä korjauksia ja mahdollisia muutoksia yhden kerran veloituksetta. Tämän jälkeen mahdolliset lisävedokset alkaen 20€ per muutoskerta (sis. alv 24%).

Vedoksen valmistus edellyttää aina sitovaa tilausta, jonka peruminen ilman kuluja ei ole mahdollista.

Jos asiakas haluaa perua tilauksen vedoksen teon jälkeen, veloitamme 50 kappaleen merkin tilausta vastaavan summan verran.

Suosittelemme ottamaan yhteyttä mahdollisimman ajoissa ennen kun tarvitset merkit itsellesi.

Normaalisti toimitusaikamme vedoksen vedoksen hyväksymisestä merkkien perille saapumiseen on n. 3-4 viikkoa.

Näin tilaat merkkejä

 1. Aineiston lähetys
 2. Kerro tähän miten voi laittaa oman kustomoidut, png jpg yms muodossa ja kaikki säpöön info@merkattu.fi

Merkillinen
Aineiston voitte toimittaa mieluiten digitaalisessa muodossa (yleisimmät kuvaformaatit, kuten jpg gif tif png) joko tarjouspyynnön yhteydessä tai sähköpostitse. Aineiston ei tarvitse langalla brodeerattua merkkiä varten olla painokelpoista; yksityiskohtien erottuminen kuvasta riittää.

Luonnollisesti meille myös postitse lähetetty valmis kangasmerkki, paperioriginaali tai piirroshahmotelma käy.

 1. Ohjeet tarjouspyyntöön

Keep it simple:

- Mitä tarkemmin saamme tiedot, sitä nopeammin saatte merkit D:

- Merkkimäärä

- Kuva merkistä

-Aikataulu

-Tekniikat, brodeerattu merkki, laserreuna yms.

Pyydä tarjous

Kerro miten otetaan yhteyttä ja jos haluaa kuvilla, laittaa säpöä osoitteeseen info@merkattu.fi

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.