Edessä ikimuistoinen kesä? – Ota talteen Merkatun Top 5 festarisuositukset!

Opiskelu-urakka on viimein lopuillaan ja kauan odotettu kesä on täällä! Opiskelujen sijaan arkea saattaa nyt täyttää kesätyöt tai harjoittelu, joka on mahtava juttu! Yhtään vähemmän mahtavaa ei ole sekään, jos tahtoo ottaa kesän rennosti ja nauttia arjen huolettomuudesta edes hetken verran.

Kesä kuhisee tekemistä. Siistejä tapahtumia, muistokasta menoa ja hauskaa koettavaa on tiedossa lähes joka päivä ympäri Suomen.

Nappaa siis tästä mukaan paketillinen kesän menovinkkejä (ja samalla vaikka paketillinen haalarimerkkejä).

Festivaalit

Merkatun Top 5 festarisuositukset

Kesä on tunnetusti festareiden kulta-aikaa, ja joka viikko onkin jossain jotain isompaa mytkettä. Näistä tunnetuimmat, kuten Ruisrock, Flow, Provinssi, Ilosaarirock, Weekend, Suomipop ja muut vastaavat ovat jo monessa kesäkalentereissa merkattuna (pun intended).

Festareita on niin järjetön määrä, että tähän ei kannata listata kaikkia – varsinkin kun joku muu on jo sen tehnyt. Hyppää tästä Matkalla Suomessa -sivuston Festarit Suomessa 2024 -listaukseen.

Suurten nimien ohella Suomesta löytyy myös valtava kattaus ei-niin-isoja festareita ja tapahtumia, jotka kannattaa myös tsekata vaikka vain huvikseen! Tätä ajatellen listasimme Merkatun omat top pickit, joita kannattaa myös harkita:

1. Helsinki: Sideways – 13.–15.6.2024
Sideways tarjoilee sopivan sekoituksen mainstream- ja UG-artisteja kotoa ja ulkomailta. Musiikkitarjonnan ohella alueella on aiemmin päässyt pelailemaan japanilaisia arcade-pelejä, pätemään tietovisoissa ja bailaamaan ”kotibileissä”. Joskus taisi olla jonkinlainen ruotsinlaivasimulaattorikin tarjolla.

2. Helsinki: Helsinki City Festival – 13.–15.6.2024
Helsinki City Festivalin musakattaus keskittyy väkevästi ysäreihin ja 2000-luvun alkuun, kun lavalle hyppää mm. Basshunterin, Güntherin ja Italobrothersin kaltaisia legendoja. Tiedossa on myös paljon odotettu Nylon Beatin paluukeikka. Nostalgiaa siis parhaimmillaan!

3. Jyväskylä: Olutsatama – 14.–15.6.2024
Nimensä mukaisesti satamaan sijoittuvaa rentoa pienpanimotuotteiden maistelua, paikallisten pikkuartistien musisointia, olutjoogaa, golf-simulaattoria ja mitä vielä. On olutta, lonkeroa, seltzeriä ja käsityötisleitä – alkoholilla tai ilman. Varmaa on, ettei ainakaan kuivin suin tarvitse olla.

Kelien osuessa kohdalleen Olutsatama tarjoilee kesän leppoisinta tunnelmaa, suoraan Keski-Suomen sydämessä. Oman maistelulasin saa muuten matkamuistona mukaan!

4. Oulu / Hailuoto: Bättre Folk – 12.–13.7.2024
Hailuodon Marjaniemen saaristomaisemissa järjestettävä ”hipsterifestivaali” keskittyy uuteen musiikkiin. Kiteyttävästi Bättre Folkia voisi ehkä kuvailla Oulun Flow’na.

Musiikin lisäksi tarjolla on monenlaista lähiruokaa, luomuviinejä ja pienpanimo oluita sekä vapaassa käytössä olevia saunoja ja paljuja. Kannattaa pukeutua lämpimästi, keli on nimittäin kuin merellä olisi – ja onkin. Kannattaa myös ottaa käteistä mukaan, saaristossa maksupäätteet eivät aina välttämättä toimi.

5. Hämeenlinna: Mellakka Festival – 19.–20.7.2024
Jatkuvasti lisää nimeä saava räppifestari Hämeenlinnan Linnanpuistossa (eli ihan oikeasti siinä linnan pihassa). Viidennen kerran järjestettävä hiphop-pläjäys tuo näytille kotimaan skenen parhaita nimiä sekä pari kovaa tekijää jenkeistä ja Uudesta-Seelannista.

Kesällä silmät kannattaa pitää auki muidenkin hauskojen tapahtumien varalta! Eihän sitä koskaan tiedä, jos spontaani idea lähteä vaikka paikallislehdessä ilmoitettuun tapahtumaan tuokin mukanaan ikimuistoisia kokemuksia.

Meiltä on muuten tulossa vielä kesän menoihin liittyen Part 2 -blogiteksti. Kannattaa siis pitää silmät auki senkin takia!